cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Ciego de Avila, Kuba
Ciego de Avila je najbolj ravninska pokrajina na Kubi, saj ni nikjer višja od 50 metrov nadmorske višine. Skozi pokrajino teče veliko število rek in imajo odličen namakalni podvodni sistem ki naredi zemljo zelo rodovitno: plantaže sladkornega trsa in ananasa so glavne poljščine te pokrajine.

Provinca je bila nekoč gosto naseljena z prebivalci indijanske rase in se danes si lahko ogledate nekaj zanimivosti kot so ostanki utrdb zgrajenih pozno v 19. stoletju, ki so jih uporabljeli za zaščito med vojno za neodvistnost.
Cayo Coco
Cayo Coco je eden izmed najlepših otokov Kube in se z 370 kvedratnimi kiometri nahaja na atlantski obali Kube blizu kanala Viejo de Bahamas. Z kopnim je povezan z 17 kilometrov dolgo kamnito cesto. Danes je otok primeren za ohranitev ekosistema, ker so dosegli z izolacijo deviške atmosfere od mdernega sveta. Tukaj boste našli prelepo belopeščeno plažo ki je dolga 10 kilometrov in kristalno modrim morjem. Otok nudi privilegij raslinstvu in živalstvu saj gosti veliko število različnih vrst ptic in kokosovih palm. Na otoku živi več kot 30000 roza flamingov in zelo veliko število drugih ptic: kormoran, žolna, rugalica, pelikani in race.

Otok ima prav posebno zaniniv koralni greben ki je daljši od 10 kilometrov in zelo bogat podvodni svet, kjer se boste počutili kot bi se potapljali v akvariju, raj za vse potepljače.

Zelo malo otokov se lahko primerja z lepoto tega otoka. Potepljaški center Coco vam nudi ogled prelepega podvodnega sveta: morki psi, barakude, tropske ribice...
Cayo Guillermo
Zahodno od otoka Cayo Coco se nahaja malo manjši otok Cayo Guillermo. Južni del otoka je dom pelikanov in flemingov ter ima prelep in bogat podvodni svet. Tukaj je bilo preiljubljeno mesto za ribolov pisatelja Ernesta Hemingweya ki je omenil ta otok tudi v svoji knjigi "Islands in the Stream".

Glavni hotel se imenuje Villa Cojimar ki je dobil ime po ribiški vasici blizu Havane, kjer je imel Hemingway zasidrano svojo barčico, prav tako je dobila restaracija ime Bodeguita de Guillermo po Hemingweyevem piljubljenem baru v Havani, ki se imenuje Bodeguita del Medio.

Plaža Pilar, zelo lepa peščena plaža je dobila ime po Hemingweyevem čolnu in se nahaja na zahodu otoka. Otok je številka ena med športnimi ribiči na Kubi.
Mesto Ciego de Avila
Mesto leži 460 mk vzhodno od Havane in 110 km zahodno od Camagueya in je bil idealna postojanka za popotnike na poti v Trinidad in Santo Domingo v 19 stoletju.

Zelo primeren za ogled je Parque Marti in nekaj ulic oddaljen Teatro Principal, teater z 500 sedeži in van nudi tudi ogled raznih razstav. Zgradila ga je bogata socialistka Angela Hernandez Viuda de Jimenez saj si je prizadevala razviti bogato kulturo v njenem rojstnem mestu.

Museo Provincial na Calle Jose Antonio Eschevarria Je vreden ogleda za vse ki vas zanima boj proti Batisti in njegov padec z oblasti. Prevoz po mestu je večinoma z kočijam in najdaljša možna pot z kočijo vas bo stala le nekaj pesov. Vredna ogleda je tudi Casa de Agua kjer se boste osvežili z naravno mineralno vodo ali naravnimi sokovi.
Moron
Majhno obalno mesto leži 6 kilometrov severno od Ciego De Avilla.Tukajšnji prebivalci bolj poznani kot Moroniani se že po tradiciji preživljajo z ribolovom, saj se je turizem bolj razvil na bližnjem otoku Cayo Coco.

Bližu mesta na severni obali leži Laguna de la Leche ki je dom divjega življenja, saj tukaj živi na tisoče flamingov in ma ogromno jezero ki je zelo popularno med športnimi ribiči. Jezero je kubanski največji naravni rezervoar in je bilo strateško zelo pomembno med vojno za neodvistnost leta 1895.
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.