cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Cienfuegos, Kuba
Provinca Cienfuegos je bila nekoč pretežno kmetjska provinca in je trenutno z veliko izkušnjami iz preteklosti industrijsko najbolje razvita provinca na Kubi. Njena lokacija na južni obali Kube je bila pogosto tarča piratov in gusarjev. Ko so začele kubanske oblasti razvijati turizem na otoku se je Cienfuego izkazal za najproduktivnejšega.

Večina province je ravninska pokrajina z hribovjem Escambray. Našli boste tudi nekaj plaž ki se raztezajo vse do province Sancti Spiritus. V tej provinci je med turisti in domacini zelo atraktivno potapljanje, saj ima ogromno število podvodnih jam vrednih ogleda in več kot 50 različnih mest za potapljanje.

Sladkorni trs je glavna poljščina te province in ga večino izvažajo iz zelo pomembnega pristanišča v mestu Cienfuegos, ki je središče te province.
Cruces
Cruces je majhno mesto v provinci Cienfuegos ter je dom Mal Tiempo narodnega parka in ima zelo močan spomin na vojno za neodvistnost leta 1895.
Mesto Cienfuegos
Mesto Cienfuegos je zelo interesanto za ogled in nosi zelo bogato zgodovino, vendar malo drugačno od ostalih mest. V mestu ima glavno vlogo pristanišče, ki je zelo pomembno za domače in mednarodne transporte. Mesto je zelo razveseljivo in vam daje svetovljanski občutek. Ulice so večinoma ravne in dolge, glavna ulica se imenuje Paseo del Prado ki se razteguje čez celo mesto: proti jugu vse do Punta Gorda in vse do severa do mestne plaže, ki jo je mogoče videti tudi iz centra mesta in vas bo očarala z prelepm sončnim zahodom.

Nekaj zanimivosti mesta Cienfuegos:
Parque Hose Marti- na vzhodni strani parka se nahaja Catedral de la Purisima Concepcion, ki je bila zgrajena leta 1870. V parku boste našli tudi vladno palačo province Cienfuegos, ogromna stavba z visokimi stebri in marmornimi tlemi, na zahodni strani parka stoji Casa de la Cultura.
Palacio del Vallena ulici Punta Gorda je tipična podeželska hiša narejena v mavrskem stilu ki jo je kupil Alejandro Suero Balbin in je roza barve ter bogato opremljena z starinskim pohištvom in marmorjem.
Botanični vrt v Cienfuegosu je najverjetneje najbolj znan na Kubi kjer je posajenih preko 2000 različnih tropskih in subtropskih rastlin. Vsa ta impresivna kolecija rastlin ima več kot 200 različnih avtoktonih palm.
Playa Rancho Luna ki se nahaja približno 20 kilometrov od mesta Cienfuegos je še vedno zelo osamljena.
Grad angelov iz Jagua je oddaljen 22 kilometrov iz mesta in so ga prvotno uporabljali Španci kot zaščito pred tihotapci ki so prihajali v Jagvo zaliv, da bi lokalnim prebivalcem pokradli hrane in vode.
Mesto Cienfuegos je kubanski dragulj iz 19. stoletja, saj ima popoln dizanj ulic in zgradb, ter so ga priznali kot narodni spomenik. Stvari vredne ogleda so: Casa del Fundador, Nuestra seniora de la purisima Concepcion, Tomas Terry Theater, Ferrer Palace in park Jose Marti.
V okolici mesta Cienfuegos si lahko ogledate: Nuestra Zseniora de los Angeles de Jagua Forrtres, pokopališče Tomas Acea in botanični vrt.
Playa Rancho Luna & Punta La Cueva
Rancho Luna Beach is located just outside of Cienfuegos. The semicircle-shaped, soft sand and beach is bathed by peaceful and warm waters. There are different diving areas nearby. Its coastal platform is particularly rough and inhabited by a rich marine life; its shallow waters hide beautiful corals that form low and medium depth reefs in the Barreras Cove and in Las Playitas; abrupt underwater geography and abundant sponges, gorgonians and corals are located much deeper and are particularly enticing.

Punta La Cueva is sited in the Bahia de Cienfuegos across the water from Cienfuegos City to the West.
Yaguanabo
Yaguanabo je vabljiva pokrajina kjer se boste lahko sproščali v tipičnem kubanskem narvnem okolju. Lahko se boste naužili športnih užitko, saj vam nudi veliko športnih aktivnosti: vožnja z čolnom po reki Yaguanabo do Igunana doline, jahanje, plavanje v reki Yaguanabo ali sprehod po idilični naravi ob poslušanju petja ptic. Zvečer se boste lahko sprostili v nočnem klubu.
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.