cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Matanzas, Kuba
Provinca Matanzas je ena izmed najpopularnejših provinc med turisti, zaradi zelo razgibane pokrajine in naravne lepote.

Severni del provnce je hribovit in vsebuje zelo znano letovišče Varadero, južni del je veliko močvirje in plaža Giron, bolj poznana kot Prašičji Zaliv.

V središču Matanzasa se raztegujejo velika dolga polja z rdečo zemljo kjer raste največ sladkornega trsa v državi. Ostali pridelki kot so tobak, zelenjava in tropski sadeži so tudi pomemben ya gospodarstvo v tej provinci.
Cardenas
Tipično kubansko mesto z nekaj najpomembnejšemi ulicami kot so: Avenida Caspades, interesanten Parque Colon ki je idealna točka mestnega življenja. Ostali deli mesta za ogled so Oscar Maria de Rojas muzej, Catedral de la imaculada, Plaza Molokoff, Casa Natal de Jose Antonio Echevarria...
Dolina Yumuri
Nahaja se v senci mesta Matanzas in je ena izmed najbolj pisanih pokrajin na Kubi. Rečni bregovi reke Yamuri so bili nekoč pogosto naseljeni indijanske populacije in poteka od spodnjega dela doline Yumuri 8 kilometrov v notranjost.

Dolina Yumuri je obdana z 150 metri visokimi hribčki, vendar samo na zahodu. Vrhi teh malih hribčkov vam ponujajo prelep pogled na celo dolino in na Monserrat Hermitage ki so ga zgradili katalonski priseljenci.
Od kolonialnih časov so sladkorni trs in plantaže zelenjave zamenjale kraljeve palme (Roystonea regia), kubanska narodna drevesa doline Yumuri.

Ta edinstvena atraktivna pokrajina gosti Horizontes Casa del Valle Hotel, ki se nahaja le 3 km od mesta Matanzas in eno uro vožnje od Varadera. Ponuja vam odlične zunanje aktivnosti kot so tek, sprehodi, jahanje in kolesarjenje. Najbolj primerne pešpoti za ekoturizem je La Tierra de Los Caracoles ki vas vodi do starodavne prvotne farme rož; El Amra pespotzraven Bocayanagua reke bo popeljala vse obiskovalce skozi bogato naravo in se konča pri izlivu reke. Otroci in odrlasi si lahko privoščijo hojo po teh poteh, saj niso pretežke za plezanje.

Ponujajo vam tudi različne programe proti stresu, debelosti, napetosti in astmi, ki vključujejo ozonske terapije, dieto, masaže, akupunkturo, thai chi in ostale terapije
Jaguey Grande
Jaguey Grande is at the gateway to the Zapata Peninsula, Guama, Playa Larga, Bay of Pigs and Playa Giron. 2007 was Jagüey Grande's 150th anniversary of it's foundation.

Jagüey Grande is surrounded by 40,000 hectares of citrus trees. The mostly oranges and grapefruits are processed at the modern “Heroes of Giron” plant and accounts for 60 percent of national production. The citrus fruit are used to produce concentrate, juices, mash, beverages and essences which are exported, or bottled at the next door factory Rio Zaza and distributed under the Tropical Island brand.

In the neighborhood of Jaguey Grande is a big sugar mill. From here Fidel Castro took control of the counterattack against the invasion in the Bay of Pigs (Bahia de Cochinos). The airstrip at Jagüey Grande was seized, but when the first invaders B-26 came in to land, it hit ridges of sand that had drifted across the runway, and crashed. Paratroopers that dropped inland were wiped out, and the invaders from the beach never reached Jagüey Grande. There is a little museum of Fidel Castro's office in the sugar mill, and in Havana in front of the Museo de la Revolucion is the Sau-100 tank used by Fidel Castro during the invasion.
Mesto Matanzas
Matanzas imenujejo “ Athens of Cuba” in je znan po velikem številu mostov, interesantni arhitekturi in glasbi ki vas bo spremljala na poti v zelo znani Varadero. Rojstno mesto Danzona, je Matanzas dobro mesto kjer boste lahko slišali danzonete rumbe. Mesto ki leži ob morju igra po ritmu morskih valov, vitalnost jutranjih morskih vetrov in mirnih rek ustvarja njihovo kulturo.

Matatnzas ki leži globoko v zalivu se je osamosvojil v 19. stoletju ko je bil najpomembnejši pridelovalec sladkorja. Na klasičnem glavnem trgu Parque Libertad je farmacevtski muzej kjer pa je tudi lekarna. Prav tako je tam veliko interesantnih stavb, graščin in muzejev kot so Museo Historico Provincial, Teatro Sauto, Cathedral de la San Carlos, Bellemar Caverns….
Plaža Giron
Plaža Giron leži na vzhodni strani znanega Bay of Pigs (Bahia de Cochinos), 48 km južno od Boca de Guama in je dobila ime po francoskem piratu ki je raziskoval to podočje stoletja nazaj. Aprila leta 1961 je CIA tukaj organizirala invazijo kjer je bilo ubitih 200 in priprtih 1197 pripadnkov te invazije in sestreljenih 11 avionov ter je bila premagana v 72 urah. Danes so vsi ostanki spomin na neuspešno invazijo.
Playa Giron je prelepa in ima ogromno steno v morju ki označuje zaščiteno plavalno področje. Danes je zaliv Bay of Pigs zelo popularen med ljubitelji jaht in jadrnic saj ga množično obiskujejo.
Dolga z Playa Los Cocos kjer je odlična točka za potapljanje in je le pet minut hoje oddaljena južno od obale. Zemlja tukaj je dokaj kamnita in ni primerna za kmetijstvo ki ga prebivalci kar malo pogrešajo. Razdalje med kraji so zelo dolge, transport pa je reven, če nimate namena najeti avtomobila se pripravite na najhujše kar se tiče trasporta.
Varadero
Varadero na zahodnem delu kube province Matanzas, je najlepša plaža otočja in ima močno konkurenco od Jardines del Rey turistične regije.
Več kot 24 km prelepe plaže in blizu drugih naravnih atrakcij kot so jame, deviške legende, mirnih voda in je popolnjena z bogato infrastrukturo ki lahko zadovolji tudi najzahtevnejše popotnike.

Marine kot so Chapelin, Puertosol, Darsena de Varadero in Gaviota vam garantirajo odlične potapljaske točke, vse vključeno z primernimi čolni, izkušenimi vodiči, potapljaškim centrom, visokotlačnimi komorami in organizirano nujno medicinsko pomočjo.
Na tisoče hotelskih sob za mednarodni turizem, ki jih upravljajo mednarodna hotelska podjetja povezana z užitki, so popolnjena z omrežjem posebnih hotelskih dejstev ki so narasla z velikim številom turistom ki stavijo na to turistično destinacijo.
V Varaderu je tudi mednarodni padalski center in Varadero golf klub, kjer je edino igrišče z 18 luknjami izmed vseh 72 golf igrišč na Kubi.

Plaza America Center ima dvorano z 600 sedeži in gosti glavna mednarodna srečanja in je odlična priložnost za programe ki združujejo užitek z delom v zelo prijazni in sproščujoči atmosferi.
Zapata Peninsula
Peninsula je velik naraven rezervat in vsebuje vsemogočno naravno divje življenje kot so domače ptice in ptice selivke, krokodile, kuščarje in razližne vrste rakov. Vse vrste plazilcev si lahko ogledate v krokodilji farmi La Boca.

Zelo zanimivi za ogled so otoki Guama, ki so med seboj povezani z lesenimi mostovi. To področje je tudi dom nekaterih največjih podzemeljskih jam in jezer v Latinski Ameriki.

Na zahodu Peninsule leči kar nekaj relativno oddaljenih plaž, med njimi je najbolj popularna Playa Larga in Playa Giron kjer je ena izmed glavnih atrakcij odličen Museo Playa Giron, ki nosi emocionalne spomine na neuspešno Bay of Pigs invazijo.
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.