cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Pinar Del Rio, Kuba
Provinca Pinar del Rio ima zaslužen naslov najlepše province na Kubi. V tej regiji so plantaže kjer raste najboljši tobak na svetu.

V provinci Pinar del Rio se nahaja eno izmed treh glavnih hribovij Kube: Cordillera de Guaniguanico, ki se deli na vzhod Sierra del Rosario in zahod na Sierra de los Organos. Vse to se navezuje na rodovitne doline z imenom “hoyos” in velike zanimive hribe ki so po vrhu povsem ravni in z strani zelo strme stene, obdani z veliko rezličnimi jamami in rekami.

Ob obali se nahajajo odlična sidrišča, čista kiristalna voda, spektakularni koralni grebeni in prelepe belopeščene plaže.

Ogledali si boste lahoko kako orjejo polja rdeče zemlje z vpreženimi voli in kavboje “guarijos” kako jahajo po podeželju.
Cayo Levisa
Približno 20 kilometrov od doline Vinalles na severozahodni obali kube leži majhen otok na katerem je majhen tropski gozd obdan z belopeščeno plažo. Vsa ta tropska idila je na otoku Cayo Levisa.

Ta majhen koralni otok na zahodni strani province Pinar del Rio je del Archipelago de los Colorados ki leži v Mehiškem zalivu. Znan je po njegovih belo peščenih plažah, poraščen z tropskim obalnim listavcem, velikim številom različni ptic in morskih živali kot so jastogi, tropske ribice in veliko drugega.

Od leta 1940 je imel ameriški pisatelj Ernest Hemingway ribiški kamp na bližnjem Cayo Paradiso, majhen koralni otok 10 kilometrov vzhodno. Nedavno so na otoku Cayo Levisa zgradili turistično letovišče, kjer je 23 odličnih točk za potapljanje in veliko število koralnih grebenov.
Guanahacabibes Peninsula
Gunahabibes Peninsula pokrajina je še vedno zelo nedotaknjena in spada pod kategorijo bio-področja priznanega z strani UNESCO leta 1987.


La Palma
The hilly La Palma municipality is located in the north of the province of Pinar del Rio. It has an area of 622 km². It borders to the north the Gulf of Mexico, to the south the municipalities Consolacion del Sur & Los Palacios, east of Bahia Honda, along the San Marcos River, & also borders the municipality San Cristobal, & West with the municipality to Viñales.

There is archaeological evidence, at more than 28 sites, that La Palma town was previously inhabitated by Aboriginal Indians.

The district is characterised by flat fertile areas, only a little above sea level, & by quite dramtically steep-sided hills upto 500m high. The limestone hills have extensive cave systems.
Mesto Pinar del Rio
Mesto ima odličen sloves po tem da tukaj izdelujejo visoko kvalitetno keramiko in poznano po zgradbah ki so grajene v neoklasičnem stilu. Ulice v mestu so polne prometa in različnih aktivnosti lokalnih prebivalcev, mesto vam daje impresiven vtis da je geografsko izoliran in prav tako malo za časom.
Interesantna zanimivosti za ogled so Provincial Museum zgodovine Pinar del Rio, muzej naravnih zanimivosti, Tobaco Museum in Calla Jose Marti
Puerto Esperanza
Puerto Esperaza se nahaja 6 kilometrov vzhodno od San Cayetano in 18 kilometrov vzhodno od Rancho san Vincente de Vinales in ga pogosto obiskujejo vsi ki jadrajo z jahtami v Karibskem otočju. V zalivu je zelo dolg pomol ki so ga zgradili domačini.
San Diego de los Baños & La Güira National Park
Just west of the Sierra de los Rosario, in the foothills of the Sierra de los Organos, you'll find La Güira National Park and San Diego de los Baños. La Güira is a small park that is a favorite stop for bird-watching tours and general sightseers. San Diego de los Baños is a tiny town built on the edge of a lovely river.

The well-gained fame of San Diego de los Baños dates back some centuries ago, exactly to 1632, when a fortuitous event involving a slave brought to light the almost miraculous properties of its springs.

The anecdote - almost a legend - about Taita Domingo, a slave whose masters had granted him his freedom because he was seriously ill with skin lesions, and who wandered around the farm, has survived the passing of time.

During one of his walks, Taita Domingo discovered a spring later called La Gallina, which waters relieved and even cured his ailment, thus marking the beginning of a new era for that eastern Cuban region.
San Juan y Martinez
Med polji posajenimi z velikimi zelenimi listi in plantažami kjer raste najboljši tobak na svetu stojijo prelepe lesene barake ki se imenujejo Cassa del Tobaco. V barakah vsi listi tobaka visijo navzdol in se počasi spreminjajo iz zelene v rjavo barvo
Sandino
Fishing is the main economic resource, and is the gateway to the Guanahacabibes peninsula, a UNESCO Biosphere Reserve.

The municipality of Sandino has 40184 inhabitants and a population density of 23.5 inhabitants per km2.
Vinales
Vinales je poznan po ogromnih hribih ki so zelo strmi in ravni povrhu, kot bi jih rezali in se vse navezuje na čas dinozavrov . Vinales je ena izmed najlepših točk na Kubi.
To majhno mesto je presenetljivo praščeno z iglavci in lepimi majhnimi ulicami ter prelepim pogledom na okolico. Prijaznost lokalnih prebivalcev in mir vam bo dalo zelo prijeten občutek in vam bodo ponudili kar nekaj aktivnosti v naravi: jahanja po podeželju, obisk plantaž tobaka in oglede nekaj zanimivih jam
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.