cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Sancti Spiritus, Kuba
Ta province se nahaja na seredini Kube in je severno obdana z atlantskim in južno z karibskim morjem.

Turizem je prevladal nad sladkorjem in tobakom ki sta bila prvoten izvor bogate stvaritve v Sancti Spiritus ekonomiji. Ena izmed najlepših plaž je le nekaj kilometrov iz Trinidada.

Dragulj te province je je prelepo zgodovinsko mesto Trinidad, naravni spomenik zaščiten z strain UNESCO. Prepoznali ga boste kot najlepše mesto v Karibih in Latinski Ameriki.
Plaža Ancon
Plaža Ancon leži 12 kilometrov južno od Trinidada in je dobila ime po črni skali na Punta Maria Agular ki je bila nekoč glavna točka za mornarje. Ker ima podobo kot konjska noga je dobila ime Ancona (zadnja noga). Skozi desetletja je ocean oblikoval 4 kilometre dolgo mehko peščeno plažo z belo mivko in nekaj stometrov stran se nahaja prelep koralni greben in je raj za vse ki se radi potapljajo.

Od leta 1980 so plažo Ancon odprli za mednarodni turizem in danes gosti nekaj vlikih hotelov z toplim karibskih duhom. Veliko turistov se nastani v enem izmed teh hotelov. Playa Ancon vam nudi odlično točko za sprostitev po napornem raziskovanji bližnjega mesta Trinidad in gozda Sierra del Escambray. Po turizmu bi težko premagala Varadero ali Gurdalavaco, vendar je odlična točka za kubanske počitnice.
Sanct Spiritus
Mesto ima zelo bogato zgodovino saj je bil eden izmed Velazquezovih ribiških vasic. Le nekaj trenutkov od prelepega glavnega mestnega trga se južno nahaja Paroquial Mayor, prelepa rumena cerkev zgrajena v 16. stoletju in je najstarejša na Kubi. Le nekaj trenutkov stran si lahko ogledate Museo de Arte Colonial.
Topes de Collantes
Topes de Collantes located just 5 km above Trinidad. It is a natural park with more than 12,000 acres of land, where mountains, the sea and cultural attractions come together in one high quality tourist product of international demand. It is a place of extraordinairy beauty and of great scientific value for Cuban botanic, zoology and ecology. This constitudes a protected area of 200 square kilometers with a great number of endemic species of flora and fauna.
Trinidad
Najlepše kolonialno mesto na Kubi leži v senci Escambray hribovja in vse do leta 1950 ni imelo cestne povezave z ostalimi kraji Kube.
Kubanska vlada je objavila mesto kot naravni spomenik in je ostalo isto kot je bilo pred štirimi desetletji in nosi lepoto baročne arhitekture z trgi tlakovanimi z okroglimi kamni. Mesto Trinidad ima veliko spominov na zgodovino in predvsem na karibsko trgovino z sužnji.
Je zelo veliko prelepih stvari za ogled: Guamuhaya Arheological Museum, Plaza Mayor, cerkev Santa Ana, Calle Simon Bolivar, vedar najlepši izmed vseh muzejev je Trinidad Municipal Museum in obisk Taler Alfarero velika izdelovalnica kermike kjer izdelujejo izdelke po tradicionalnem načinu iz preteklih let.
Yaguajay
Yaguajay is the district in Sancti Spiritus, Cental Cuba. The Battle of Yaguajay, was a decisive victory for the Cuban Revolutionaries over the soldiers of the Batista government near the city of Santa Clara in Cuba during the Cuban Revolution.

Zaza
Za počitnice v intimnem okolju je Zaza hotel zraven reke ki ima isto ime ravno pravi za vas. Nudijo vam zelo udobne sobe in odlično restavracijo ter veliko opcij za rekreacijo in vse to se združi z prvovrstno postrežbo. Od hotela je zelo lahko iti na različne ekskurzije do Trinidada ali Sancti Spiritus in si ogledati zgodovino te regije, ter vse to združiti z rekreacijo in kulturnimi aktivnostmi
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.