cubaism.com hotels - book a hotel anywhere in Cuba
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Domov :: Hotels :: My Account :: Nakupovalna košarica
Turistični vodič - Villa Clara, Kuba
Provinca Villa Clara je druga največja proizvajalka sladkornega trsa in drugih poljskih izdelkov v večni tobaka na Kubi in ima zelo pomembno vlogo v lokalni industriji. Na jugi je gora Hanabanilla v hribovju Escambray in je zelo privlačna za turiste, saj nosi veliko naravne lepote.

V pretklosti je bila province Villa Clara en izmed strateško najpomembnejših provinc
Kube. Provinca Villa Clara je poznana kot ena izmed prvotnih turističnih destinacj, saj ima obalni del province na severu kar nekaj lepih plaž in koralnih grebenov.

Središče province je mesto Santa Clara, ima štiri univerze in je z zelo bogato zgodovino privlačna med turisti.

Okoli mesta Santa Clara se dviguje hribovje Alturas de Santa Clara, kjer je najvišja točka 464 metrov nadmorska višine.
Provinca Villa Clara ima veliko število jezer ki se uporabljajo za ribištvo in vodne športe. Skozi to provinco tece največja kubanska reka Rio Sagua La Grande in se izliva v Atlantski Ocean.
Banos de Elguea
Banos de Elguea se nahaja približno uro vožnje od Varadera in 10 minut vožnje od plaže Salto in Ganuza.
Cato Santa Maria
Cayo Santa Maria leži na zahodnem delu Archipielago de Sabana Camaguey, 25 kilometov zahodno od Cayo Guilermo.
Med letom1989 in 1996 so tukaj zgradili masiven 48 kilometrov dolg nasip z imenom “El Pedroplen” ki poteka skozi zaliv Bahia Buena Vista od pristanišča Caibarien do Cayo Santa Maria. V nasipu so zgradili 45 mostov ki jim omogoča pretok plime, za razliko od Cayo Coco nasipa, saj ga pogosto zalije morje. Nasip je bil zgrajen leta 1999, istega leta so začeli grditi letališče Las Brujas na otoku Las Brujas.
Velik plan razvoja turizma je tudi načrt za izgraditev 28 hotelov z 10000 sobami na prelepih belopeščenih plažah.
Cayo Ensenachos
Cayo Ensenachos
Cazo Las Brujas
Ena najlepših kubanskih plaž je Cayo Las Brujas ki se nahaja v provinci Villa Clara, približno uro vožnje severno od Santa Clare. Plaže, živalstvo, rastlinsvo in čisto naravno okolje se nahaja v tem izoliranem kotičku zaščitenim pred zunanjim svetom.
Idilična tropska narava blizu bahamskega kanala si z kilometri koralnega grebena in veliko vodnega živalstva lasti ime druge največje plaže na svetu. Cayo Las Brujas ja praktično nepoznan v svetu in je pravi raj za potapljanje.
Playa Caibarien
Playa Caibarien is famous for its crabs and its intense maritime life on the northern coast of Villa Clara province.
Remedios
To mesto je tipičen primer španske koloniale arhitekture. Vsiljevanje sladkorne in goveje industrije ni nič vplivalo na njihovo umirjeno življenje. Center mesta označuje Plaza Marti in je zelo podobno večini španskih mest: ulice so zelo dolge in z zelo dobro simetrijo. Plaza Marti je zelo pdobna stilu Plazi Major v Trinidadu
Sagua La Grande
Sagua La Grande is located on the north coast of the province of Villa Clara in central Cuba.
Santa Clara
Masto Santa Clara je središče province Villa Clara in ima veliko skupnega z revolucionarjem Che Guevaro, saj je z svojo vojsko decembra leta 1958 z iztiritvijo vlaka izvedel prvi napad na Batisto in njegovo vojsko, ter mu pokazal da so mu šteti dnevi.
Mesto je vredno ogleda: z prelepim Parque Central in zelo živahnimi ulicami in veselimi ljudmi ki nadaljujejo z svojim revnim življenjem. Je mesto z zelo veliko študentsko populacijo, majhimi hišami z rdečimi opekami, mirno in molčečo atmosfero in nekaj zanimivimi muzeji vrednimi ogleda.
Za večino ljudi je nejpopularnejši Parque Vidal, kjer se dogaja večina lokalnih prireditev ob koncu tedna in je geografsko središče mesta. V spomin na revolucinarnega heroja Leonacio Vidala so označili točko kjer je bil ubit
Sierra del Escambray
Villa Clara provinca v središču kube je bila zelo pomambna v začetku revolucije, saj so se tukaj v hribovju Escambray odvijale neratere zelo pomembne vojaške akcije. Vse skupaj se navezuje na mesto Santa Clara, ki ima bogato kulturo, zgodovino in nekaj lepih stavb kot je Caridad teater ki je prav tako kot Sauto teater v Matanzasu in Terry teater v Cinfuegosu pravi narodni dragulj. Tukaj se je začela kubanska revolucuja
Turistični vodič po provincah
UK prodaja :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ali 0800 298 9555
USA & Kanada prodaja :: Jeffery ali Bastien :: Klic brezplačen 888 361 9555
Turistični center Havana :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manj kot 10 dni)
Powered by Bizloco eTravel System operated by Cubaism Ltd for cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.