cubaism.com hotels - rezervišite hotel bilo gde na Kubi
English Español Français Русский Português Türkçe بهاس ملاي Cрпски Slovenščina Deutsch Dutch Hrvatski Italiano 한국어 日本語 简体中文 Український Polski României Latvijas Čeština عربى
Glavna Stranica :: Hotels :: Moj Nalog :: Potrošacka Korpa
Turistički Vodič - Isla de la Juventud, Kuba
Isla de la Juventud (Isla de la Huventud), što u prevodu znači ostrvo mladosti, se nalazi na oko 100 kilometara južno od kubanskog ostrva i jedan je od najvažnijih centara poljoprivrede u zemlji, kao i glavni snabdevač limuna koji se izvozi.
Cayo Largo del Sur
Cayo Largo del Sur, ili samo Kajo Largo, je ukrašeno sa jednom velikom rastegnutom plažom, uglavnom na južnoj strani. Postoje šest plaža koja zadovoljavaju svaki standard: Playa Sirena, Playa Lindaman, Playa Blanca, Playa los Cocos, Playa Tortuga and Playa Luna.

I ne samo da je obdareno divnih plažama, ovo ostrvo zapljuskuju kristalno čisti, blagi talasi plavoga mora. Kada posetite ovo mesto shvatite da se priroda ovde vrlo malo promenila, kao i da nije bilo potrebe za to.

Fauna je raznovrsna i tu pripadaju iguane i gigantske kornjače. Odmah do se nalazi ostrvce Cayo Iguana (Ostvro Iguane). Koralni grebeni koji se spuštaju duboko u more predstavljaju pravi izazov za pustolovne ronioce.
Nueva Gerona
Nueva Gerona, poznatije kao samo Gerona (Herona) je glavni grad ostrva Isla de la Juventud i jedina naseobina na ostrvu koja podseža na grad. To je relativno prometno mesto ukrašeno malim, živopisnim ulicama sa više latino-američkim nego kubanskim šmekom. Mnogi afrički studenti su bazirani o ovom gradu što mu daje kosmopolitsku atmosferu. Takodje to je i administrativni centar limunske industrije.

Centralni park predstavlja korzo i mesto okupljanja mladih. Vikendom se mogu čuti sjajne izvedbe salse. Ako odlučite posetiti ovaj grad ovaj trg je odlična polazna tačka. Izvan Nueva Gerona grada možete posetiti zatvor, muzej El Abra, plažu crnog peska i Punta del Este Caves...
Plaža Siguanea
Plaža Siguanea se nalazi u zalivu istog imena, na zapadnoj strani najvećeg kubanskog ostrva, Isla de la Juventud (Ostrvo Mladosti). Aerodrom je na samo 5 minuta udaljenosti, a do Havane vam treba samo 35 minuta. Nueva Gerona je 40km daleko.

Na plaži se nalazi El Colony hotel, sa 77 klimatizovanih soba, kupatilima i televizorom. U prizemlju se restoran, snek bar, bar na plaži i noćni klub. Tu su još i bazen, mali sportski centar kao i centar za prvu pomoć. Jahanje i ostale aktivnosti su vam takodje na raspolaganju.

Kubanski medjunarodni ronilački centar se nalazi u maloj marini blizu plaže. Ronilačka zona je locirana vrlo blizu fantastičnog nacionalnog parka Punta Frances Marine. Čitava zona je zaštićena velikom ekološkom stabilnošću što omogućava slobodan rast grebena.

Postoji 56 ronilačkih polazišta, neka od njih prebogati sa koralima i ostalom morskom florom. Ostali vam nude preko 20 morskih pećina, tunela i sl.

Ribe nastanjene u okolini su prilično raznovrsne, najpopularnije su kornjače, raže i ajkule. Najspektakularnija mesta za susret s njima su: Pared de Coral Negro, Tunel del Amor, Cueva Azul, El Pasaje Escondido, Cueva de los Sabalos, Piedra de Coral, EL Salto, Ancla del Pirata, Paraiso de las Levisas i Pequeno Reino.

Ostale mesta za ronjenje su Los Barcos Hundidos, gde su ostaci potonulog broda rasprostranjeni na nekoliko metara dubine, zatim Los Indios, kao i Fuera de Limite, poznato po velikom broju korala.
Turistički Vodič po Provincijama Kube
Prodaja u Velikoj Britaniji :: Audrey :: +44 20 7498 8555 ili 0800 298 9555
SAD & Prodaja u Kanadi :: Jeffery ili Bastien :: Besplatno 888 361 9555
Turistički Centar Havane :: Idelsis :: +53 7 863 9555
(manje od 10 dana)
Dizajn uradjen od Bizloco eTravel System koga kontroliše Cubaism Ltd za cubaism.com
Cuba
© 2012 Nigel Hunt - All Rights Reserved.